vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Surinamers willen graag visumvrij naar Nederland reizen

Schengen-visa-225x221 Surinamers willen graag visumvrij kunnen reizen naar Nederland en andere Schengenlanden. Dat blijkt uit een gesprek met oud-ambassadeur Sonny Hira in de krant Dagblad Suriname.

Volgens de heer Hira hebben de inwoners van Dominica, Grenada, St. Lucia, St. Vincent & the Grenadines en Trinidad & Tobago geen visum meer nodig voor onder meer Nederland. Het verblijf mag dan niet langer duren dan negentig dagen.

De oud-diplomaat vraagt zich af waarom Suriname geen overeenkomst heeft gesloten met de EU en vraagt zich af of het buitenlandbeleid wel assertief genoeg is.

Visumvrij reizen naar Schengenlanden

Al in 2001 heeft de EU besloten dat burgers uit bepaalde landen geen Schengenvisum nodig hebben als zij voor maximaal drie maanden naar de EU komen. Dat geldt o.a. voor inwoners van Argentinië, Brazilië, Canada, Japan, Uruguay en de Verenigde Staten. De lijst wordt soms uitgebreid met nieuwe landen na een overeenkomst met de EU. Voor veel landen is visumvrij naar de EU reizen van belang omdat het tijd en geld scheelt voor toeristen en zakenlieden die de EU willen bezoeken.

Reisdocumenten

Wel hebben alle, ook niet visumplichtige reizigers, een paspoort nodig dat na vertrek uit de EU nog minstens drie maanden geldig is en niet ouder is dan 10 jaar.

Heb je eenmaal een Schengenvisum dan kan je automatisch naar andere Schengenlanden reizen. Een geldige verblijfsvergunning voor één van die Schengen-landen staat gelijk aan een visum. Voor een bezoek aan niet-Schengenlanden zoals Engeland moet je dan nog wel een visum aanvragen.

De douane van Nederland of een ander EU land kan altijd om andere documenten vragen, zoals een uitnodiging, bewijs van huisvesting of een door- of terugreisticket.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739