vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Toerisme Turkije sterk afgenomen na aanslagen

De aanslagen in Turkije vorig jaar hebben veel impact gehad op het toerisme. Zo zijn de inkomsten uit deze sector het afgelopen jaar met 29,7 procent afgenomen. Veel vakantiegangers laten Turkije links liggen uit angst voor aanslagen.

Het Turkse statistiekbureau Turkstat berekende dat de totale inkomsten uit het toerisme zijn gedaald naar 20,6 miljard euro.

Naast de aanslagen heeft ook de politieke instabiliteit er voor gezorgd dat minder buitenlanders het land bezoeken. Tot medio 2016 bleven de Russische toeristen weg toen Poetin een reisverbod had ingesteld na ruzie met Turkije over het neerhalen van een Russische straaljager.

Ook veel Nederlanders annuleerden hun reis naar Turkije. Reisorganisaties meldden al dat veel Nederlanders alternatieven zoeken voor de zomervakantie, zo is Spanje weer in trek.

Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Turkije. Ruim 10 procent van het bruto binnenlands product (bbp) is afkomstig uit toerisme.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739