vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Toeristisch recordjaar voor Oostenrijk

Toeristisch recordjaar voor Oostenrijk

Exact 20 jaar na de hoogste overnachtingscijfers ooit in 1992 heeft Oostenrijk in 2012 een nieuw record bereikt. Ook brachten er meer Nederlanders hun vakantie in Oostenrijk door.

De overnachtingen stegen afgelopen jaar met 5 mln (+4%) naar 131 mln. Slechts 2 keer eerder, in 1991 en 1992 werd de grens van 130 mln overnachtingen overtroffen. Deze enorme stijging werd in 90% door buitenlandse gasten bereikt, hun overnachtingscijfers stegen met 4,8% naar 95 mln. De binnenlandse overnachtingen stegen met 1,8% naar een nieuwe hoogte van 35,9 mln.

Ook in de aankomsten deed Oostenrijk het goed: De Oostenrijkse accommodaties ontvingen in 2012 ca. 36,1 mln gasten, wat een groei van 4,4% betekende. Het aantal internationale gasten steeg met 1,1% naar ca. 24 mln. De binnenlandse aankomsten stegen met 3,3% naar een recordaantal van ca. 12 mln.

Nederlanders in Oostenrijk

De populariteit van Oostenrijk heeft ook gevolgen voor het toerisme uit ons land. Het afgelopen jaar hebben meer Nederlanders hun vakantie in Oostenrijk doorgebracht. Zo stegen de Nederlandse aankomsten met 4,2 % naar 1,7 mln. De overnachtingen stegen met 5,9% naar 9,3 mln.

Recordzomer 2012

De zomer van 2012 heeft uit Nederland voor een nieuw record gezorgd. Er werd het hoogste aantal aankomsten sinds 1982 bereikt. De aankomsten stegen met +6,3% naar 723.891 en de overnachtingen stegen met +5,0% naar 3.648.807.

Oostenrijk profileert zich als dichtbijbestemming en als land dat, naast dat het de tradities heeft weten te behouden, ook een zeer moderne kant heeft en zich de afgelopen jaren verrassend heeft ontwikkeld. En dat weet de Nederlandse vakantieganger zeer te waarderen. Voor de Nederlanders is de vakantie, ondanks de economische crises, nog steeds heel belangrijk.

“Aankomende zomer willen wij met 3 grote zomercampagnes de Nederlandse vakantieganger voor Oostenrijk enthousiast maken en deze positieve ontwikkeling verder uitbouwen, aldus dhr. Alfred Cossmann, directeur van het Oostenrijks Toeristenburo”.

Ga je op vakantie naar Oostenrijk? Sluit dan hier een goede reisverzekering af.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739