vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Turken straks visumvrij naar Schengengebied

Turkije krijgt waarschijnlijk deze week van de Europese Commissie het groene licht voor het visumvrij reizen naar Schengenlanden. De Turken voldoen aan bijna alle voorwaarden, zo laten bronnen in Brussel weten.

Hoewel de verwachting was dat pas in 2017 de Turken zonder Schengenvisum Europa konden bezoeken is het streven om op 30 juni 2016 de visumplicht af te schaffen. De 28 lidstaten moeten nog wel beslissen of ze het met de Europese Commissie eens zijn.

De Turken willen al jaren af van de visumplicht. Dankzij het vluchtelingenakkoord tussen de EU en Turkije gaat de lang gekoesterde wens in.

Het is niet de verwachting dat Turken massaal de koffers pakken richting Europa. Om visumvrij te kunnen reizen heeft een Turk een biometrisch paspoort nodig en de verwachting is dat deze redelijk prijzig zullen zijn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739