vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verbod lithium-ion batterijen in laadruim passagiersvliegtuigen ivm brandgevaar

Batterij De internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO laat weten dat het vanwege brandgevaar per 1 april 2016 verboden is om lithium-ion batterijen te vervoeren in het laadruim van vliegtuigen, zo staat in een persbericht van de ICAO.

Grote luchtvaartmaatschappijen zoals Delta Air Lines en American Airlines hebben het meenemen van de batterijen eerder al verboden. Passagiers mogen apparaten met dergelijke batterijen nog wel in de handbagage meenemen. De accu’s zitten in een groot aantal apparaten zoals smartphones, laptops, tablets, camera’s en elektrische tandenborstels.

De maatregel blijft van kracht totdat er een nieuwe brandwerende verpakking voor de batterij is ontworpen. Verwacht wordt dat deze verpakking in 2018 op de markt komt. Vrachttoestellen mogen de batterijen wel blijven vervoeren in het laadruim.

Aanleiding tot het verbod zijn de zogenoemde hoverboards uit Azië waarvan de batterij in brand kan vliegen. De Amerikaanse overheid heeft hoverboards al als ‘onveilig’ bestempeld. In de VS waren er 52 meldingen van brand door een hoverboard.

Uit tests bleek dat moderne vliegtuigen niet bestand zijn tegen de hitte en explosies die kunnen ontstaan als een klein aantal lithiumbatterijen oververhit raakt. Dat kan gebeuren als batterijen te dicht op elkaar zijn ingepakt of zijn beschadigd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739