vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vergelijkt assurantietussenpersoon Independer, appels met peren?

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Vandaag, laat vergelijkingssite en tussenpersoon Independer, in een persbericht weten dat het afsluiten van een reisverzekering via een touroperator veel duurder is. Met een aantal rekenvoorbeelden uit de praktijk wordt deze stelling kracht bij gezet.

Als voorbeeld wordt er een gezin genoemd van vier personen die een autovakantie van drie weken naar Frankrijk boekt. De kortlopende reis- en annuleringsverzekering die dit gezin erbij afsluit kost 486,20 euro. Deze verzekeringen worden afgesloten bij de Europeesche. Een doorlopende reisverzekering bij een andere reisverzekeraar (Zelf.nl) zou aanzienlijk minder kosten, namelijk € 147,95 euro.

Kortlopend versus doorlopend?

Hoewel de genoemde feiten kloppen, ben ik van mening dat het vergelijken van de premies van een kortlopende reisverzekering met de premies van een doorlopende reisverzekering niet een juiste weergave van zaken is. Want ook een doorlopende reisverzekering bij de Europeesche was een goedkopere oplossing geweest. Een anders aspect zijn de voorwaarden en een eventueel eigen risico. Deze componenten bepalen voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. De verzekering van Zelf.nl is dan wel goedkoper? Maar hoe zit het met de dekking en de voorwaarden?

De veronderstelling dat de consument zonder na te denken bereidt zou zijn om klakkeloos € 486,20 te betalen voor een reis- en annuleringsverzekering is wat gemakkelijk gedacht. Bij de meerderheid van de consumenten zal een belletje gaan rinkelen: “hé dat moet toch goedkoper kunnen?” Ik ken in mijn omgeving niemand die bereid is een dergelijke hoge premie te betalen voor een kortlopende reisverzekering.

De boodschap dat een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper is, onderschrijf ik. Al vanaf 18 vakantiedagen kan het interessant zijn om ook naar de premie van een doorlopende reisverzekering te kijken.

Goed advies is goud waard

Uit het onderzoek van Independer blijkt in ieder geval, dat een goed advies van een deskundige belangrijk is. Zo maar zelf een reisverzekering afsluiten kan flink duurder uitpakken. Een tussenpersoon zal altijd proberen om een passende én voordelige oplossing te vinden voor zijn klanten.

Auteur: Rob Demmers

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739