vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Visumvrij reizen naar Engeland kan ook na de Brexit’

‘visumvrij reizen naar engeland kan ook na de brexit’ Ook na de Brexit zal het voor inwoners van EU lidstaten mogelijk zijn om zonder visum naar Groot-Brittannië te reizen. Er moet echter wel toestemming worden gevraagd om in het land te mogen studeren, wonen of werken, zo laat de BBC weten.

Eerder kondigde de Britse regering al aan dat er zeer waarschijnlijk geen fysieke grensovergangen komen met Ierland. Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben nu geen visum nodig voor Groot-Brittannië.

Voor het lans is wel een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het proces naar uittreding van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de EU (Brexit) heeft vooralsnog geen gevolgen voor vakantiegangers. Een geldig paspoort of identiteitskaart is voldoende. Reizen met het vliegtuig blijft voorlopig ook hetzelfde omdat Groot-Brittannië geen Schengenland is en er daarom nu ook al grenscontroles zijn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739