vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Vloeistoffenverbod handbagage vliegtuigpassagiers blijft bestaan tot 2014

Het verbod voor vliegtuigpassagiers om onbeperkte hoeveelheden vloeistoffen mee te nemen in de handbagage blijft in elk geval tot 2014 van kracht.

Daarna wordt het verbod geleidelijk opgeheven, zo heeft de Europese Commissie (EC) woensdag bekendgemaakt. Het huidige verbod is ooit ingevoerd in de strijd tegen terrorisme.

Vloeistoffen in handbagage

Aanvankelijk zouden de beperkingen voor het vervoer van vloeistoffen in de handbagage vanaf april volgend jaar verleden tijd zijn. Maar dat zou volgens de Commissie op een ‘aanzienlijke operationeel risico’ kunnen stuiten. Alle Europese luchthavens moeten namelijk nieuwe scanners hebben die de vloeistoffen kunnen controleren op explosieven.

Scanners

En die laten nog op zich wachten, werd eerder deze week bekend. De scanners die de vloeistofdichtheid meten en zo explosieven moeten detecteren blijken onbetrouwbaar en traag te zijn, Het risico dat vloeibare explosieven vormen voor de luchtvaart is nog steeds ‘significant’, stelt de Commissie.

Gelet op de veiligheid en de operationele risico’s en de zaak om de veiligheid van passagiers te garanderen, is volgens de Commissie een gefaseerde afbouw noodzakelijk. Vanaf 2014 worden de beperkingen opgeheven voor vloeistoffen die zijn gekocht bij de tax free winkels op luchthavens, op voorwaarde dat die zijn gescand. Vervolgens zal Brussel met voorstellen komen om zo snel mogelijk de overige beperkingen op te heffen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739