vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Voordelige annuleringsverzekering voor vliegtickets nu slechts € 24,95

Attentie: De Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.


Verzeker hier voordelig jouw vliegtickets tegen annuleringskosten tot € 2.000,- Heb je een vliegticket gekocht? Sluit dan binnen 7 dagen deze annuleringsverzekering voor vliegtickets  af. Je loop dan geen financieel risico als je onverwachts niet op reis kunt.

De Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is een voordelig alternatief als je een los ticket hebt geboekt, zoals bijvoorbeeld een vliegticket of een treinticket. De verzekering dekt de annuleringskosten als je je reis noodgedwongen moet annuleren. De prijs van de Allianz Global Assistance Ticket Annuleringsverzekering is € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en inclusief € 2,50 poliskosten.

Sluit de Ticket Annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van je ticket. De verzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De verzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd.

Je betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via iDEAL, automatische incasso of je maakt de premie over na ontvangst van de factuur.

Vliegticket annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Annuleringsverzekering voor vliegtickets

De annuleringsverzekering is een eenmalig verzekering voor vliegtickets en kent twee varianten:

Europadekking – speciaal voor tickets van geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen, slechts € 24,95 per ticket (inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten). Je ontvangt een vergoeding van het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximum van: € 2.000,- per persoon, per reis en € 10.000,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.

Werelddekking– speciaal voor tickets van geboekte vlieg-, trein-, bus- of bootreizen, slechts € 39,95 per ticket (inclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten). Je ontvangt een vergoeding van het bedrag voor de tickets dat op het boekingsformulier staat. Hierbij geldt een maximum van: € 2.000,- per persoon, per reis en € 10.000,- per verzekeringsbewijs voor alle verzekerden samen.

Wat is er verzekerd met de annuleringsverzekering voor vliegtickets

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert in de volgende gevallen:

  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
  • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
  • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
  • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
  • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
  • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
  • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
  • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
  • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
  • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Je gaat weer voor minimaal twintig uur per week in loondienst, nadat je werkloos was en een uitkering kreeg.
  • Je bent een schoolverlater en gaat in loondienst voor minimaal twintig uur per week.
  • Een herexamen om een meerjarige opleiding af te ronden is verplicht en kan niet worden uitgesteld.
  • Je krijgt dertig dagen voor de reis of tijdens de reis een huurwoning.
  • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
  • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis.
  • Als op de dag van het vertrek de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis gestolen, verloren of vermist zijn.

Je bent ook voor annulering verzekerd als een reisgenoot de reis moet annuleren en de:

  • reisgenoot op jouw ticket, boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
  • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
  • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten.

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de Ticket Annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je ticket, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren.

Sluit in 3 simpele stappen de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Voordelen van deze verzekering

De Allianz Global Assistance Vliegticket Annuleringsverzekering kent de volgende voordelen:

  • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
  • Vliegtickets tot € 2.000,- per persoon verzekerd.
  • Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
  • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Sluit hier de Ticket Annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden

Dekkingsgebied Ticket Annuleringsverzekering

Europa: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Overig.

Vliegticket annuleren

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering voor vliegtickets of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739