vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Waarschuwing voor geweld op Dominicaanse Republiek

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen De tienduizenden Nederlandse vakantiegangers die de komende maanden naar de Dominicaanse Republiek reizen, moeten oppassen vanwege de vele zwaarbewapende roversbendes die het met name op westerse reizigers hebben gemunt, zo schrijft de Telegraaf.

Het Caribische vakantie-eiland is nog altijd erg populair en trok vorig jaar nog 45.000 Nederlandse toeristen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies gezien ’de verslechterde veiligheidssituatie’ aanzienlijk aangescherpt. Dit nadat de Telegraaf het departement vragen had gesteld over de recente roofoverval op een Nederlands gezin en de moord op een Nederlandse vrouw in de Dominicaanse Republiek.

Buitenlandse Zaken constateert dat toeristen buiten de vakantieparken in toenemende mate slachtoffer zijn van berovingen. Reizigers wordt op het hart gedrukt om extra uit te kijken bij het reizen na zonsondergang op verbindingswegen tussen de steden.

Overvallen

De Nederlander Bert Putters en zijn gezin werden daar vorige maand door in politie-uniform geklede gangsters klemgereden en met bruut geweld overvallen. De criminelen sloegen Putters’ echtgenote met een vuurwapen tegen de grond en probeerden hun twee kinderen te ontvoeren. Begin deze maand eiste de Amerikaanse ambassadeur al opheldering bij de Dominicanen, nadat talloze Amerikanen de afgelopen tijd op soortgelijke wijze zijn overvallen. Ook daarbij vielen gewonden.

„De Nederlandse ambassadeur heeft bij de autoriteiten haar zorg geuit over de veiligheidssituatie, ook in het bijzonder na de overval op de familie Putters”, aldus een zegsman van Buitenlandse Zaken. Aanhoudende berichten dat corrupte politieambtenaren bij de roofpartijen zijn betrokken, zijn volgens de zegsman eveneens een reden tot zorg. „Dat is onder de aandacht gebracht bij de Dominicaanse autoriteiten en bij het Korps landelijke politiediensten.”

Bron: De Telegraaf

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739