vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wat kost een kortlopende reisverzekering van Allianz voor Europa?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot € 4.000,- in heel Europa verzekerd.

Wat kost een reisverzekering? Je hebt hier al een kortlopende reisverzekering voor geheel Europa, inclusief dekking voor diefstal, vermissing of beschadiging van bagage tot €4.000,- vanaf €1,50 per persoon per dag.

Een reisverzekering kan je op maat samenstellen. Zo verzeker je alleen wat jij belangrijk vindt.

Wat kost een reisverzekering?

Hoeveel een reisverzekering kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis, Europa- of Werelddekking en eventuele uitbreidingen.

Uiteraard dien je een reisverzekering af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Blijf je in Europa of ga je een verre reis maken? Neem je dure spullen mee, zoals een laptop en smartphone? Ga je sporten op vakantie en neem je een kostbare sportuitrusting mee? Of ga je alleen maar op het strand liggen.

Premie reisverzekering v.a. €1,50

Wat kost een reisverzekering?
Wat kost een reisverzekering?

Je hebt al een reisverzekering met Europadekking met bagagedekking vanaf €1,50 per persoon per dag. Bij Reisverzekeringblog, heb je de mogelijkheid om drie verschillende reisverzekeringen af te sluiten.

Kinderen gratis

Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op een tijdelijke reisverzekering.

Maak een premieberekening en zie hoeveel een reisverzekering kost

De beste manier om er achter te komen wat een reisverzekering kost is een premieberekening maken. Het is dan goed om vooraf te bepalen wat je precies wilt. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Hoe ben ik nu verzekerd? Ben je via je zorgverzekering verzekerd tegen medische kosten in het buitenland?
 • Waar ga je naar toe? Kies je voor Europa- of werelddekking?
 • Hoe lang blijf ik daar? Blijf je lang weg, dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.
 • Wat voor soort vakantie is het? Ga je werken of gevaarlijk sporten beoefenen?
 • Wat neem ik mee? Veel of weinig bagage? Kostbare spullen?

Weten wat een reisverzekering voor jou kost? Bereken hier zelf de premie. Je bepaalt zelf hoe je verzekerd wilt zijn. Kijk en vergelijk. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Basisdekking reisverzekering afsluiten

Wil je de kosten voor een reisverzekering zoveel mogelijk beperken dan kan je uitsluitend voor een basisdekking kiezen. Je hebt echter ook de mogelijkheid een aantal aanvullende dekkingen mee te verzekeren zoals:

 • Bagagedekking
 • Reisongevallen
 • Reisrechtsbijstand
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringskosten

Europa of werelddekking afsluiten?

Bij het afsluiten van deze reisverzekering heb je de keuze uit Europadekking of Werelddekking. Met de Europadekking ben je verzekerd in alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Voor alle overige landen kies je werelddekking.

Doorlopende reisverzekering kan voordeliger zijn

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan kan het voordeliger zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar of met een gezin op vakantie gaat.

Wel of geen medische kosten meeverzekeren

Heb je uitsluitend een basiszorgverzekering in Nederland, dan worden in het buitenland alleen de medische kosten vergoed tegen de kostprijs in Nederland. Het verschil moet je dan zelf bijbetalen. Om dit te voorkomen is het raadzaam de dekking voor medische kosten af te sluiten. Buiten Europa geldt in de regel dat spoedeisende hulp tegen de in Nederland geldende prijs wordt vergoed. In dure landen waar de tarieven hoger zijn dan in ons land loont het dus om je extra te verzekeren tegen mogelijke ziektekosten.

Ziekenvervoer terug naar huis (repatriëringskosten) worden niet altijd gedekt door je zorgverzekering. Daarvoor kun je een reisverzekering afsluiten.

Gevaarlijke sporten

Wanneer je van plan bent om tijdens je vakantie gevaarlijke sporten te beoefenen, dan moet dit meestal apart worden meeverzekerd vanwege de risico’s. Kijk voor je een reisverzekering gaat afsluiten of jouw sport wel verzekerd is.

Vragen over de kosten van een reisverzekering?

Heb je een vraag over de premies van reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739