vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zakenreizen slecht voor productiviteit werknemers

Werknemers die frequent zakelijk reizen, blijken aanzienlijk meer last te hebben van een lager concentratievermogen, meer stress en een verminderde productiviteit in vergelijking met hun niet-reizende collega’s.

Dit is één van de belangrijkste conclusies van een onderzoek, gedaan in opdracht van AirPlus International.

Zo blijkt onder andere dat het dagelijkse herstelpercentage van reizende werknemers slechts 14% was, terwijl dit percentage bij niet reizende collega’s op 26% lag. De kwaliteit van het herstel laat bij de zakenreizigers met een score van -35 (uit -100 tot +100) ook te wensen over, vergeleken met +81 bij de groep niet-reizenden. De gevolgen hiervan hadden veel effect op de zakelijke prestaties door:

  • een vermindering van de mentale capaciteit;
  • verminderde communicatieve vaardigheden;
  • een lager concentratievermogen;
  • verminderde betrokkenheid;
  • een lager tolerantieniveau;
  • verhoogd risico op een slechte gezondheid.

Tijdens het onderzoek is gebruik gemaakt van de ‘BodyguardTM’, een apparaat speciaal ontworpen om hartslagvariaties te monitoren. Deze technologie heeft gedurende 72 uur reizigers met niet-reizigers te vergeleken.

Lian Wolfs van AirPlus, licht toe: “Dat reizen een effect heeft op onze productiviteit en concentratievermogen was al langer bekend. De economische omstandigheden van de afgelopen jaren kunnen ertoe hebben geleid dat organisaties extra druk op hun personeel zetten in het belang van kostenbesparingen. Door aanpassing in het reisbeleid kunnen organisaties de productiviteit van hun personeel eenvoudig verhogen, zodat ze fris en gemotiveerd op hun afspraken verschijnen.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739