vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zomerdienstregeling Schiphol eind deze maand van kracht

De zomerdienstregeling van Schiphol gaat binnenkort in en loopt van zondag 27 maart tot en met zaterdag 22 oktober 2016. Schiphol verwelkomt de komende maanden  drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen en voegt nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk. Bovendien wordt er op verschillende routes frequenter gevlogen. 

Nieuwe luchtvaartmaatschappijen

Schiphol verwelkomt deze zomer drie nieuwe luchtvaarmaatschappijen:

  • Het Indiase Jet Airways met drie dagelijkse vluchten. Op 27 maart opent de airline met dagelijkse vluchten van Amsterdam naar Mumbai, New Delhi en Toronto.
  • Aeromexico vliegt vanaf 30 mei drie keer per week naar Mexico City.
  • China gaat nog sterker met Amsterdam verbonden worden met de komst van China Eastern Airlines. Vanaf eind juni start de maatschappij vier keer in de week de route vanuit Shanghai naar Amsterdam met een A330-200.

Nieuwe bestemmingen

Dit voorjaar al breidt Schiphol haar netwerk uit met een aantal nieuwe bestemmingen. Met KLM vliegen reizigers dit jaar ook naar Genua, Alicante, Dresden en Astana. Eind maart start HOP! met dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Rennes. Transavia vliegt vanaf begin april vier keer per week naar Bergerac en TUIfly start medio april met Alicante en La Palma en doet vanaf medio mei twee keer per week Tivat (Montenegro) aan. Flybe voegt Doncaster/Sheffield en Dundee toe aan het netwerk.

Daarnaast wordt Amsterdam Airport Schiphol de eerste bestemming waarop Singapore Airlines gaat vliegen met de nieuwe Airbus A350-900. De inzet van de A350 van en naar Schiphol start op 10 mei.

KLM vliegt vanaf 5 mei drie keer per week naar Salt Lake City. In Europa doet KLM eind april twee keer per week Valencia aan, ophogend naar dagelijks. Southampton en Inverness worden medio half mei nieuwe bestemmingen. KLM vliegt vanaf begin juli tot eind augustus vijf keer per week op Ibiza. Vueling gaat fors uitbreiden met zeven nieuwe Europese bestemmingen. Ook easyJet voegt weer bestemmingen toe. De zes nieuwe routes maken Zuid-Europa nog makkelijker bereikbaar. Corendon doet vanaf begin mei wekelijks Catania en Madeira aan.

Flight Explorer

Een makkelijke online tool om vluchten te checken is de Flight Explorer. Daarop is meer informatie over het volledige netwerk te vinden. Een wereldwijde kaart toont een overzicht van alle landen met vluchten van en naar Amsterdam. Bij het klikken op een land worden alle bestemmingen met directe vluchten weergegeven, de frequentie en het aantal vluchten per luchtvaartmaatschappij. In de Schiphol App vindt u meer informatie over het netwerk. De Flight Explorer vindt u op: www.schiphol.nl/flightexplorer

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739