vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zomervakantie 2023: Nederlanders boeken last minute en vliegen vaker vanuit Düsseldorf

dusseldorf 1622156224
Redactionele bronvermelding: Markus Mainka / Shutterstock.com

Nederlanders boeken hun zomervakantie dit jaar vooral op het laatste moment, en ze betalen gemiddeld 200 euro meer dan vorig jaar. Turkije is nu populairder dan Spanje voor vliegreizen. Veel Nederlanders vliegen deze zomer vanuit Düsseldorf, waardoor Schiphol niet meer de grootste vakantieluchthaven is.

Dit is allemaal gebleken uit gegevens van Zoover Vakantiemonitor, een website die reisbeoordelingen en boekingen bijhoudt. Ze verzamelen informatie van miljoenen bezoekers, reviews en reisaanbiedingen om te begrijpen hoe Nederlanders hun vakantie plannen en boeken.

Normaal gesproken boeken mensen de meeste last minute vliegreizen voor de zomer tussen half juni en half juli. Maar dit jaar zijn er minder reizen geboekt. Zoover denkt dat dit komt doordat mensen na de Corona-pandemie voorzichtiger zijn geworden. Ze wachten tot het laatste moment om te zien hoe druk het is op Schiphol voordat ze hun vakantie boeken.

Frankrijk is dit jaar het populairste vakantieland voor Nederlanders, gevolgd door Nederland zelf. Voor vliegreizen is Turkije de populairste bestemming, gevolgd door Spanje, Griekenland en Egypte.

Nederlanders betalen dit jaar gemiddeld 200 euro meer voor hun zomervakantie. Dat komt volgens Zoover doordat er meer all-inclusive vakanties naar Turkije worden geboekt, die duurder zijn.

Veel Nederlanders kiezen er nu voor om vanuit Düsseldorf te vliegen, vooral voor vakanties naar Turkije. Slechts 30 procent van de vakantievluchten vertrekt vanaf Schiphol. Dit verschil is tijdens de zomervakantie nog groter geworden. Zoover denkt dat dit komt doordat mensen door negatieve berichten liever vanaf een andere luchthaven vertrekken.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739