vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

2015 nu al een goed jaar voor toeristisch Frankrijk

Frankrijk

Het jaar 2015 is tot nu toe een goed jaar voor Frankrijk en haar toeristische sector. Tijdens het eerste kwartaal van 2015 is opgemerkt dat er meer buitenlandse toeristen naar Frankrijk zijn afgereisd, maar ook dat de Fransen zelf meer op vakantie gegaan zijn en dat zij graag vakantie vieren in hun eigen land. 

Tijdens het eerste kwartaal van 2015 is er een stijging te zien van het aantal toeristen. Opmerkelijke stijgingen zijn te zien bij de Fransen zelf die een vakantie in eigen land hebben doorgebracht (+7%). Dit geldt ook voor de Britten (+10%) Verder laat het aantal geboekte hotelovernachtingen tot nu toe ook een stijgende lijn zien (+2,3%).

De regio’s Provence-Alpes-Côte d’Azur, Bretagne en Normandië kijken terug op een succesvolle zomerperiode. Hotels aan de Atlantische kust en Mediterrane kust hebben meer gasten mogen ontvangen, maar ook campings, amusementsparken en riviercruises zijn populairder ten opzichte van 2014.

Voor de Nederlandse reiziger is het interessant om te weten dat de winkels op zondag in Frankrijk vaker open zullen zijn, en dat er momenteel geïnvesteerd wordt aan het uitbreiden van de lange afstandsbusreizen in Frankrijk (als alternatief voor bijvoorbeeld de auto of trein).

Bron: Verkeersbureau Frankrijk

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739