vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

24/7 BZ Contactcenter voor informatie en hulp in het buitenland

Vandaag kunnen Nederlanders in het buitenland bij problemen, vragen of advies terecht bij het 24/7 BZ Contactcenter. Bijvoorbeeld over paspoorten, reisadviezen en legalisaties. Maar ook in geval van nood. Denk dan aan een opname in een buitenlands ziekenhuis of verlies van een reisdocument.

Het telefoonnummer van het 24/7 BZ Contactcenter is +31 247 247 247. Dit Contactcenter is altijd en overal bereikbaar. Dus ook als je in het buitenland verblijft of woont, zoals expats en pensionados. Zet daarom het telefoonnummer in je telefoon.

Wanneer je in het buitenland de Nederlandse ambassade belt, wordt je automatisch doorverbonden naar het contactcenter. Je belt dus tegen lokaal tarief. Je vindt het telefoonnummer van je ambassade op de website van die ambassade.

Nederlanders gaan zo’n 18 miljoen keer per jaar op vakantie. Het is natuurlijk verstandig dat je zo goed mogelijk voorbereid op reis gaat. Bijvoorbeeld door het reisadvies te raadplegen en de 24/7 BZ Reis app te downloaden.

Volg ook de Twitter: @247BZ. Hier vindt je de laatste reisadviezen. Daarnaast kan je vragen stellen en ander belangrijk reisnieuws vinden.

Vakantiegangers

Voorheen was er al een centraal nummer dat reizigers overal ter wereld konden bellen, maar voortaan is dat nummer in Nederland 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor praktische tips en hulpvragen. “Nederlanders reizen steeds verder en avontuurlijker. Ze boeken dat heel makkelijk met één druk op de knop en bereiden zich niet altijd goed voor. Ze komen vaker in de problemen, is gebleken uit onze cijfers”, licht woordvoerder Daphne Kerremans van Buitenlandse Zaken toe.

Het ministerie en ambassades moesten in 2015 bijna 800 keer bijstand verlenen aan Nederlanders op vakantie. Bijvoorbeeld om een adres te helpen opsporen, voor financiële bemiddeling, consulair advies, of bij vermissingen en sterfgevallen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739