vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

25 beste bestemmingen ter wereld

londen-UK

Reizigers van de website TripAdvisor hebben de 25 beste bestemmingen ter wereld gekozen, de Travellers’ Choice Award 2016. De stad Londen is als winnaar uit de bus gekomen.

De lijst werd opgesteld door Tripadvisor op basis van positieve beoordelingen op hotels, bestemmingen en attracties door reizigers wereldwijd. Ook het aantal zoekopdrachten naar een bepaalde bestemming telt mee.

Andere Europese in de top tien zijn Parijs (plek 4), Praag (plek 6) en Rome (plek 7). Er is ook een lijst opgesteld met enkel Europese bestemmingen. In die lijst staat Amsterdam op de negende plaats.

Boris Johnson, de burgemeester van de Britse stad, is blij met de uitslag: ‘Londen is zonder twijfel dé culturele hoofdstad van de wereld dankzij zijn iconische attracties, het levendige uitgaansleven en de fantastische musea en exposities’. Het British Museum werd onlangs nog voor de negende keer op rij uitgeroepen tot de meest populaire bezienswaardigheid in het Verenigd Koninkrijk.

De volledige top tien:

 1. Londen, Groot-Brittannië
 2. Istanbul, Turkije
 3. Marrakech, Marokko
 4. Parijs, Frankrijk
 5. Siem Reap, Cambodja
 6. Praag, Tsjechië
 7. Rom, Italië
 8. Hanoi, Vietnam
 9. New York, Verenigde Staten
 10. Ubud, Indonesië
 11. Barcelona, Spanje
 12. Lissabon, Portugal
 13. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
 14. St. Petersburg, Rusland
 15. Bangkok, Thailand
 16. Amsterdam, Nederland
 17. Buenos Aires, Argentinië
 18. Hongkong, China
 19. Playa del Carmen, Mexico
 20. Kaapstad (centrum), Zuid-Afrika
 21. Tokio, Japan
 22. Cuzco, Peru
 23. Kathmandu, Nepal
 24. Sydney, Australië
 25. Boedapest, Hongarije

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739