vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ruim 600.000 vakanties in eigen land rond Hemelvaart

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat er, net als vorig jaar, zo’n 1 miljoen Nederlanders een korte vakantie ondernemen rond Hemelvaart.

Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 17 mei en veel Nederlanders maken er een lang weekeinde van. Het NBTC verwacht dat er zo’n 600.000 vakanties in eigen land worden doorgebracht en zo’n 400.000 vakanties naar het buitenland.

Kamperen is favoriet in binnenland

Net zoals voorgaande jaren is kamperen favoriet tijdens een binnenlandse korte vakantie rond Hemelvaart. Het is de verwachting dat zo’n 40% van de Nederlanders gaat kamperen. Daarnaast verblijft de Nederlander vaak in de bungalow en ook overnachten in een hotel is populair. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn de buurlanden Frankrijk, Duitsland en België.

Toeristische bestedingen

De gemiddelde besteding tijdens een binnenlandse vakantie in deze periode is zo’n 175 euro per persoon per vakantie. Voor de Nederlandse economie betekent dit dat er tijdens Hemelvaart ruim 100 miljoen euro wordt besteed door vakantiegangers in eigen land.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739