vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Aanpassing termijnbetaling Europeesche Verzekeringen

Aanpassing termijnbetaling europeesche verzekeringen Met ingang van 6 juni 2012 voert Europeesche Verzekeringen een aantal veranderingen in de termijnbetaling van verzekeringspremies door.

Afschaffing termijntoeslag

Tot nu toe rekende de Europeesche een toeslag van 3 tot 5% over het betalen in termijnen. Deze termijntoeslag komt per 6 juni te vervallen. Aan het betalen van de verzekeringspremie in termijnen zijn vanaf de prolongatiemaand juli dus geen extra kosten meer verbonden. De polishouders die momenteel hun premie in termijnen betalen, ontvangen hierover begin juni een brief.

Verlaging minimumbedrag maandbetaling

Steeds meer klanten willen hun verzekeringspremie liever per maand betalen dan per kwartaal of per (half)jaar. Om aan deze klantbehoefte te voldoen, heeft de Europeesche het minimumbedrag voor maandbetaling van € 22,50 naar € 5,- verlaagd. Klanten die gebruik willen maken van maandbetaling, kunnen hun verzekeringspremie per automatische incasso voldoen. De aanpassing van de betaaltermijn wordt bij de prolongatiedatum van de verzekering doorgevoerd.

Ingangsdatum maandbetaling

Vanaf 6 juni 2012 kunnen nieuwe verzekeringen, via automatische incasso, per maand worden betaalt. Klanten met lopende verzekeringen kunnen bij de prolongatiedatum van hun verzekering naar maandbetaling overstappen. Zij worden hier echter niet apart over geïnformeerd.

Beëindiging kwartaal- en halfjaarbetaling

Tegelijk met het invoeren van de maandbetaling wordt de kwartaal- en halfjaarbetaling van verzekeringspremies afgeschaft. Deze maatregel gaat voor nieuwe verzekeringen op 6 juni 2012 in. Klanten die hun verzekeringspremie nu al per kwartaal of halfjaar betalen, kunnen dit blijven doen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739