vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Advies over vaccinatie belangrijk bij vrijwel iedere vakantie

Uit regelmatig onderzoek blijkt dat het bewustzijn bij reizigers over gezondheidsrisico’s bij verre reizen nog steeds groeit.

Bij het plannen van vakanties naar bijvoorbeeld Azië of Afrika, wordt steeds vaker een persoonlijk reizigersadvies gevraagd.

Dat men bij reizen naar minder verre landen soms ook besmettingsgevaar loopt is minder bekend. Voor landen als Gambia, Turkije, Egypte, Marokko en zelfs Kroatië geldt tenminste een risico op Hepatitis A, ook als men in een luxe all-inclusive resort verblijft.

Tijdig vaccineren

Geadviseerd wordt om tenminste 6 weken voor vertrek een afspraak te maken voor een advies en vaccinatie. Een persoonlijk advies is altijd belangrijk, omdat er rekening gehouden kan worden met de gezondheidssituatie van de reiziger, medicijngebruik en eerdere inentingen. Vaccinatie tegen Hepatitis A en B moet binnen 6 maanden herhaald worden, daarna is de reiziger tenminste 25 jaar beschermd.

Last minute en gezondheid

In het geval van een last-minute boeking naar een land waar men gezondheidsrisico’s loopt, wordt vaccinatie vaak achterwege gelaten. Juist bij vertrek op korte termijn is het echter belangrijk dat men zich goed laat informeren over de risico’s en vaak kan er met een eerste inenting toch een minimale mate van bescherming gerealiseerd worden.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739