vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Afname dodelijke wintersportongelukken in Oostenrijk

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Door betere sneeuwcondities zijn er dit wintersportseizoen aanzienlijk minder dodelijke slachtoffers gevallen, dat melden Oostenrijkse media in Innsbruck.

In de maanden november tot en met maart zijn er 28 personen omgekomen. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 48. Deze cijfers zijn afkomstig van politie en hulpverleners.

Meer sneeuw en minder drukke pistes hebben bijgedragen aan de daling. Desondanks blijft wintersport een risicovolle sport, met aanzienlijke aantallen slachtoffers. De bekendste is de Nederlandse prins Friso. De op één na oudste zoon van koningin Beatrix raakte in februari bedolven door een lawine en ligt sindsdien in coma.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739