vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Alarmcentrale Eurocross geeft tips voor de vakantie

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

De zomervakantie is begonnen in Midden-Nederland. Nu de schoolvakanties zijn ingegaan gaat Nederland massaal op reis.

Eurocross zet voor jou de belangrijkste vakantie adviezen op een rij.

Goed verzekerd op vakantie met een reisverzekering

Zorg dat je altijd goed verzekerd op vakantie gaat. Naast een ziektekostenverzekering is het belangrijk dat je dit aanvult met een reisverzekering. Let op bij het afsluiten van een reisverzekering, waar je naar toe gaat. De meeste reisverzekeringen maken onderscheid tussen Europa en de rest van de wereld. Als je alleen een basis ziektekostenverzekering heeft, is het raadzaam om medische kosten bij te verzekeren. Zo ben je ook gedekt voor medische noodzakelijke kosten in privéziekenhuizen. Ben je een sportief type en ga je een risicosport doen zoals bergklimmen of duiken, zorg dan dat je de juiste dekking hebt op je reisverzekering.

Gezond op reis

Ga je naar (sub)tropische oorden? Consulteer een arts, GGD of vaccinatiecentrum voor een vaccinatieadvies. Indien je medicijnen gebruikt is het handig om bij jouw (huis)arts of apotheek een Europees Medisch Paspoort aan te vragen. Hier staat in verschillende talen vermeld welke medicijnen je gebruikt en wat de werkzame stoffen zijn. Dit kan helpen wanneer je onverwacht zonder komt te zitten.

Reisdocumenten, reisadviezen, thuisfront

Sommige landen hanteren een visumplicht. Zorg dat je op tijd een visum aanvraagt en controleer of jouw paspoort geldig is. Informeer altijd naar het actuele reisadvies van je bestemming bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Verder is het raadzaam om je in te leven in de plaatselijke cultuur. En voor het thuisfront is het prettig om regelmatig contact te houden.

Ga uitgerust op vakantie

Neem een paar dagen vrij om de vakantie rustig voor te bereiden en uit je werkritme te komen. Je gaat dan ontspannen weg. Wanneer je met de auto op vakantie gaat is het van belang dat je regelmatig pauze neemt tijdens de rit, dit vermindert het risico op concentratieverlies.

Drukte vermijden?

De zwarte zaterdagen op de Franse snelwegen zijn 30 juli en 6 augustus. Op 9 en 23 juli wordt ook zeer veel drukte verwacht.

Hulp nodig op vakantie?

Je wilt er niet aan denken maar soms gaat er ondanks alle goede voorbereidingen toch wat mis. Stel jouw portemonnee wordt gestolen, je krijgt pech met de auto of je belandt in het ziekenhuis. Bel je alarmcentrale en vraag op hulp. Zorg er dus voor dat je het nummer van de alarmcentrale van je verzekeraar bij de hand hebt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739