vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Alarmcentrale SOS International: Opvallende stijging in aantal hulpmeldingen uit Turkije

Alarmcentrale sos international: opvallende stijging in aantal hulpmeldingen uit turkije Nederlanders gaan massaal weer met vakantie naar Turkije. Dat blijkt uit het aantal (hulp)meldingen dat binnenkomt bij alarmcentrale SOS International.

Ten opzichte van het jaar 2017 zien we, halverwege de zomervakantie van 2018, een stijging van 25% in het aantal hulpmeldingen vanuit Turkije. Het aantal dossiers is inmiddels weer gelijk aan 2014 en 2015.

“De afgelopen twee jaar hebben we te maken gehad met een daling in het aantal hulpmeldingen afkomstig uit Turkije. Vanwege de politieke spanningen kozen veel Nederlanders voor een andere vakantiebestemming” zegt Peter Tangstrøm van SOS International. Nu het politiek rustig is en de prijzen laag zijn ‘durven’ vakantiegangers weer af te reizen naar Turkije.

De meest opvallende hulpvragen uit Turkije die we dit hoogseizoen zien, zijn dat steeds meer mensen last hebben van een oorontsteking tijdens hun vakantie, zo’n 41% meer dan vorig jaar. Infectieziekten en parasitaire aandoeningen, zoals diarree, staat met 34% op een tweede plaats.

SOS International adviseert om voor vertrek goed je reisverzekering te controleren op de juiste dekking. Veel reisverzekeringen zijn namelijk opgebouwd uit verschillende modules die apart zijn mee te verzekeren.

Let hierbij op de volgende punten:

  • Controleer of je voor jouw vakantiebestemming Europa- of werelddekking nodig hebt en pas je reisverzekering hier op aan.
  • Denk eraan dat bijzondere sporten zoals duiken, raften of parachutespringen niet standaard zijn meeverzekerd op de reisverzekering. Sluit hiervoor dus extra dekking af.
  • Sluit een reisverzekering af met dekking voor geneeskundige kosten. Mocht je in een buitenlands ziekenhuis komen te liggen waarvan de kosten veel hoger zijn dan in Nederland, of mocht je gerepatrieerd moeten worden, dan ben je hiervoor in ieder geval goed verzekerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739