vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Alarmcentrale SOS meldt: meer gewonde en zieke vakantiegangers deze zomer

Alarmcentrale sos meldt: meer gewonde en zieke vakantiegangers deze zomer Uit een eerste tussenstand dit zomerseizoen van alarmcentrale SOS International blijkt dat meer vakantiegangers dan vorig jaar letsel oplopen op vakantie (+ 10%).

Terwijl het aantal meldingen van automobilisten die gestrand zijn met pech of schade is gedaald (-11%).

Meer vakantiegangers met letsel

Het soort letsel dat men tijdens de zomervakantie oploopt bestaat uit voornamelijk:

  • wonden aan voeten;
  • hoofdwonden;
  • verstuikingen van enkel of knie;
  • enkel- en polsbreuken.

Nederlandse toeristen vaker ziek

Naast het oplopen van letstel tijdens de vakantie worden er ook behoorlijk veel vakantiegangers geveld door ziekte. Sinds 1 juli meldden zich zo’n 1.500 vakantiegangers met ziekteverschijnselen bij de alarmcentrale (+ 3%).

Het gaat dan vooral om:

  • maag- en darmklachten;
  • oorontstekingen;
  • allergische reacties.

Meeste hulpaanvragen uit Turkije

Ook dit jaar voert Turkije de top 5 aan van landen met de meeste medische meldingen. De teller staat op ruim 560. Op de tweede plaats volgt Spanje met zo’n 380 meldingen, gevolgd door Frankrijk met ruim 250 meldingen, Griekenland (160) en Duitsland (135).

Pech of schade met de auto

Het aantal gestrande automobilisten dat zich bij de alarmcentrale meldt met pech of schade aan de auto is ten opzichte van 2011 met 11% gedaald. Waren dat er vorig jaar in deze periode nog ruim 7.800, dit jaar zijn dat er tot nu toe zo’n 7.000. Hieruit zou geconcludeerd kunnen worden dat men door het slechte weer de afgelopen weken in Nederland, de auto heeft laten staan en gekozen heeft voor een vliegvakantie naar (verre) zonzekere bestemmingen. De meeste mobiliteitmeldingen uit het buitenland komen uit Frankrijk (800), Duitsland (400) en Italië (245).

Sluit een reisverzekering af!

SOS International adviseert vakantiegangers goed verzekerd op reis te gaan en raadt aan voor vertrek de dekking van de zorgverzekering te controleren. Sluit bovendien een goede reisverzekering af, inclusief geneeskundige kosten. Vaak is men alleen met een zorgverzekering niet voldoende verzekerd, zeker als er door de alarmcentrale (medisch) vervoer terug naar huis moet worden geregeld. Indien men buiten Europa op vakantie gaat is een reisverzekering met werelddekking noodzakelijk.

Bij een autovakantie is het raadzaam de reisverzekering uit te breiden met automobilistenhulp.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739