vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allrisk annuleringsverzekering, sluit hier af!

Allrisk annuleringsverzekering
Allrisk annuleringsverzekering

Een allrisk annuleringsverzekering is een uitkomst voor reizigers die zelf willen bepalen om welke reden ze een reis niet willen laten doorgaan.

Met de allrisk annuleringsverzekering hou je zelf de regie over de keuze van je bestemming. Veranderde omstandigheden of vervelende berichten over aanslagen, ziekten, natuurrampen of vluchtelingen kunnen je vakantiepret behoorlijk verpesten. Op dat moment wil je de keuze hebben om wel of niet te gaan zonder dat je al je geld voor de boeking kwijt bent.

Allrisk annuleringsverzekering Europeesche Verzekeringen

Met de kortlopende- of doorlopende Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche kan je zelf bepalen waarom je toch niet op vakantie wilt. Zo kan je naast de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de verzekering staan, ook een andere reden opgeven om te annuleren, bijvoorbeeld terrorisme, een natuurramp of onrust.

Voor de redenen genoemd in de voorwaarden krijgt je de volledige annuleringskosten vergoed. Voor de extra annuleringsredenen krijgt je een groot deel van de annuleringskosten vergoed:

 • Vergoeding van 100% van de annuleringskosten om redenen genoemd in de voorwaarden.
 • Vergoeding van 75% van de annuleringskosten voor zelf gekozen redenen.

Met deze annuleringsverzekering ben je vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Ook de onderdelen van een zelf samengestelde reis worden vergoed.

Heb je nog geen Allrisk annuleringsverzekering van de Europeesche? Sluit hem hieronder af.

Waarom een annuleringsverzekering?

Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Met een annuleringsverzekering van de Europeesche ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Jij, een familielid in de eerste of tweede graad of een huisgenoot overlijdt, wordt ernstig ziek of raakt ernstig gewond door een ongeval.
 • Een familielid in de derde graad overlijdt.
 • Jij of jouw partner ontdekt na het boeken van de reis zwanger te zijn en dit heeft directe gevolgen voor de geboekte reis.
 • Jij, een medeverzekerde, een huisgenoot of uw inwonend kind moet een medisch noodzakelijke ingreep ondergaan.
 • Je krijgt binnen dertig dagen voor het begin van de reis onverwacht een huur- of een nieuwbouwwoning. Je bent ook verzekerd, als je tijdens uw reis aanwezig moet zijn bij de overdracht van uw bestaande woning. Maar alleen als je geen invloed heeft op de opleverings- of overdrachtsdatum.
 • De gastheer of gastvrouw die in het buitenland woont en bij wie je tijdens de reis zou verblijven, wordt ernstig ziek, loopt ernstige verwondingen op door een ongeval of overlijdt en kan je daardoor niet meer ontvangen.
 • Je kan onverwacht om medische redenen niet de inenting krijgen die verplicht is voor jouw reisbestemming. Je kon dit ook niet weten.
 • Je kan onverwacht en buiten je schuld geen visum krijgen voor de reisbestemming in het buitenland.
 • Je wordt buiten uw schuld werkloos en verliest daarmee een vast dienstverband.
 • Je krijgt na een periode van werkloosheid een baan aangeboden en de nieuwe werkgever gaat niet akkoord met de geboekte reis, omdat je op de geplande reisdagen bij hem aanwezig moet zijn. Het moet daarbij gaan om een baan van minimaal twintig uur per week en voor minimaal zes maanden.
 • Jouw duurzame relatie of huwelijk wordt onverwacht ontbonden. Onder ‘een duurzame relatie’ verstaan we een relatie met een gezamenlijk huishouden.
 • Je verliest op de dag van vertrek de reisdocumenten en doet daarvan onmiddellijk aangifte bij de politie.
 • Jouw ouder(s) of kind(eren) heeft (hebben) onverwacht dringend zorg nodig, die jij alleen zelf kunt geven.
 • Het privé vervoermiddel waarmee je de reis zou maken, valt binnen dertig dagen voor aanvang van de reis uit door een van buiten komend onheil. Dit voertuig kan niet op tijd worden vervangen of gerepareerd. Een ‘van buiten komend onheil’ is bijvoorbeeld een aanrijding, storm of diefstal. Pech, mechanische storing en dergelijke vallen hier niet onder.
 • Jij of een andere verzekerde moet thuis aanwezig zijn vanwege materiële schade aan een eigendom, huurwoning of het bedrijf waar je of de medeverzekerde  werkt. Voor al deze gebeurtenissen geldt dat ze onvoorzien zijn, onverwacht moeten optreden en tijdens de looptijd van deze dekking gebeuren.

Reis je met iemand samen?

Annuleert jouw reisgenoot de reis vanwege een van de bovenstaande redenen? Dan vergoed de Europeeesche jouw annuleringskosten. Ook als je reisgenoot hiervoor niet is verzekerd.

Annulering

Moet je onverwacht de vakantie afzeggen? Dan vergoedt deze dekking de kosten die je daarvoor maakt. Ook de reisdagen die je niet hebt kunnen gebruiken, omdat je de reis noodgedwongen moest afbreken, krijg je vergoed.

 AnnuleringAllrisk Annulering
AnnuleringskostenKostprijs75% van de kostprijs als je annuleert om een andere reden dan standaard.

Ongebruikte reisdagen

Je bent verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij:

 • Ziekenhuisopname: jij of een medeverzekerde wordt onverwacht opgenomen in het ziekenhuis.
 • Eerder terugkeren omdat jij of een medeverzekerde beslist thuis aanwezig moeten zijn.
RedenAnnuleringAllrisk Annulering
Ziekenhuisopnamereissom per dagreissom per dag
Eerdere terugkeerreissom per dag75% van de reissom per dag als je de reis afbreekt om een andere reden dan standaard.

Eerdere terugkeer: je bent verzekerd voor eerdere terugkeer naar Nederland bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van jezelf of je  familieleden, complicaties tijdens de zwangerschap of bijvoorbeeld bij materiële beschadiging van jouw eigendom, huurwoning of het bedrijf waar je werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat je thuis aanwezig bent.

Heb je gekozen voor de Allrisk Annulering? Dan bepaal je zelf of je eerder terugkeert.

Waarvoor geldt de Allrisk dekking niet?

De verzekering biedt geen dekking voor annuleringsredenen waarvan je vóór het afsluiten van de verzekering al op de hoogte was. Daarnaast kan je géén beroep doen op de Allrisk Annulering wanneer:

 • je geen zin hebt in de vakantie;
 • je vindt dat het te veel regent of vervelend weer is;
 • de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is;
 • je vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering hebt.

Vragen?

Heb je vragen over de allrisk annuleringsverzekeringen of wil deze afsluiten? Stuur dan een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739