vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Amerikaanse toeristen in Egypte ontvoerd

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers In Egypte hebben bedoeïenen twee Amerikaanse toeristen ontvoerd. Dat melden de Egyptische autoriteiten.

De twee mannen maakten eerder deze week een ritje nabij de badplaats Dahab op het Sinaï-schiereiland aan de Rode Zee. Gewapende woestijnbewoners de zogenaamde Bedoeïenen dwongen hen te stoppen, daarna zijn ze meegenomen.

De Bedoeïenen protesteren met de ontvoering tegen de arrestatie van een stamhoofd. Volgens een Egyptische woordvoerder wordt er onderhandeld over hun vrijlating.

Ontvoering toeristen

De afgelopen maanden zijn er in de Sinaï-regio meerdere malen buitenlandse toeristen ontvoerd. In februari werden drie Amerikaanse toeristen gekidnapt die met in minibusje in het gebied reden. De bedoeïenen willen met de ontvoeringen druk zetten op de Egyptische autoriteiten om zo stamleden vrij te kunnen krijgen, die meestal in verband met drugshandel vastzitten. In alle gevallen werden de toeristen binnen enkele uren of dagen vrijgelaten.

In de Sinaï-regio heeft de Egyptische overheid maar beperkte invloed, omdat in het vredesverdrag met Israël uit 1979 is opgenomen dat er geen militairen gelegerd mogen zijn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739