vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Amsterdam in top 10 populairste steden ter wereld

In de lijst met de populairste steden ter wereld steeg Amsterdam dit jaar van nummer 14 naar nummer 9. Hiermee is de Nederlandse hoofdstad de enige nieuwkomer in de top 10 sinds 2013.

Om inzicht te krijgen in de populariteit van steden stelde internationaal marktonderzoeksbureau Ipsos aan 18557 volwassenen uit 26 verschillende landen de volgende vraag: ‘Afgaande op wat je zelf hebt gezien, of van anderen hebt gehoord, welke drie steden zijn dan volgens jou het beste om in te leven, te bezoeken en om zaken in te doen?’

De top 5 bestaat dit jaar uit: New York (1), Abu Dhabi (2), Londen (3), Parijs (4) en Tokyo (5). Al deze steden hebben hun eigen unieke kwaliteiten; New York en Abu Dhabi zijn buitengewoon geliefd als zakelijk centrum, maar scoren lager als leefomgeving en toeristenstad. Parijs staat juist bovenaan als toeristenstad, maar scoort relatief laag als zakelijk centrum. Londen en Tokyo scoren ongeveer gelijk op alle drie de pijlers.

De rest van de top 10 bestaat uit Zürich (6), Sydney (7), Rome (8), en Los Angeles (10). De laatste plaatsen op de lijst worden ingenomen door Lagos (58), Nairobi (59) en Teheran (60).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739