vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering vergeten: Vakantiegangers lopen financieel risico

vakantie-annuleren Nederlanders lopen onnodig financieel risico omdat zij vergeten na het boeken van een vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten, of doordat zij daarmee te laat zijn. Dat blijkt uit een recent marktonderzoek van Multiscope onder 1.016 respondenten in opdracht van Reisverzekering-direct.nl.

Annuleringsverzekering belangrijk

Hoewel 61,3 procent van de ondervraagden een annuleringsverzekering belangrijk vindt, vergeet ruim 16% deze verzekering af te sluiten. Opvallend is verder dat 68,2 procent van de respondenten niet weet dat je een annuleringsverzekering binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van een reis/vakantie moet afsluiten. Een minderheid van 23,5% kiest er voor om geen annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat je kan doen als je te laat bent met afsluiten, of als je een annuleringsverzekering vergeten hebt, lees je op: www.reisverzekering-direct.nl/annuleringsverzekeringen/persbericht-financieel-risico/

Annuleren door werkloosheid, scheiding of ziekte

Veel Nederlanders, vooral wanneer men schoolgaande kinderen heeft, boeken begin van het jaar de zomervakantie. In de tussentijd kan er van alles mis gaan waardoor een geplande vakantie geannuleerd moet worden, denk daarbij aan werkloosheid, scheiding, ziekte of overlijden van reizigers of personen in de naaste familie.

Annuleringsverzekering voorkomt financiële pech bij annulering

Een annuleringsverzekering biedt in dat soort situaties vooral financiële zekerheid. De verzekering zorgt voor een schadevergoeding wanneer je door een onverwachte (verzekerde) gebeurtenis je geboekte vakantie moet annuleren. De reisorganisatie brengt dan annuleringskosten in rekening. Tegen deze kosten kan je jezelf verzekeren.

Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je met een annuleringsverzekering een vergoeding voor niet genoten reisdagen.

Meer informatie over het onderzoek lees je op: www.reisverzekering-direct.nl/annuleringsverzekeringen/persbericht-financieel-risico/

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739