vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering vraag & antwoord: Reis naar ernstig ziek familielid in buitenland

Annuleringsverzekering vraag & antwoord: reis naar ernstig ziek familielid in buitenland Ik wil een ernstig ziek familielid in het buitenland bezoeken en heb een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance. Kan ik mijn reis annuleren als hij voor mijn vertrek komt te overlijden?

Antwoord: Ja, bij overlijden van 1e of 2e graads familie in het buitenland kan je de reis annuleren.

Gaat het om een bezoek aan een ernstige zieke vriend/kennis of derdegraads familie dan mag je annuleren in geval van overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel, indien het voorgenomen verblijf van verzekerde bij deze persoon niet mogelijk is. 

  • Eerstegraads familieleden zijn: partner, ouders (ook adoptie- en stiefouders), schoonouders, kinderen (ook adoptie- en stiefkinderen), schoondochters- en zonen.
  • Tweedegraads familieleden zijn: broers en zussen, kleinkinderen, grootouders, schoonzussen en zwagers, stiefbroers- en zussen.
  • Derdegraads familieleden zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders, achterkleinkinderen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739