vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekeringen duurder door verhoging assurantiebelasting

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering?

In de ‘Tweede Nota van wijziging Belastingplan voor 2011’ is besloten het tarief van assurantiebelasting per 1 januari te verhogen 7,5% naar 9,7%. Deze verhoging is echter uitgesteld tot 1 maart 2011, omdat verzekeraars administratieve problemen verwachten. Door dit uitstel zal de assurantiebelasting tot 1 januari 2015 zelfs 9,7% bedragen. Hierna wordt dit verlaagd naar de oorspronkelijk afgesproken verhoging van 9,5%.

Annuleringsverzekeringen duurder

De verhoging van de assurantiebelasting zal tot gevolg hebben dat per 1 maart een annuleringsverzekering duurder wordt voor de consument. De meeste reisverzekeringen zijn vrijgesteld van assurantiebelasting. Echter, in sommige situaties zullen reisverzekeringen ook duurder worden. Wanneer men kiest voor een module voor rechtshulp of voertuighulp is er namelijk wel sprake van assurantiebelasting. Een combinatiereisverzekering, bijvoorbeeld een doorlopende reis- met annuleringsverzekering, wordt daardoor ook duurder.

Verschil omzetbelasting en assurantiebelasting te groot

De overheid vindt een verhoging van de assurantiebelasting gerechtvaardigd, omdat het verschil tussen omzetbelasting en assurantiebelasting vrij groot is. Hierdoor zouden verzekeringsproducten bevoordeeld worden. De overheid verwacht niet dat door deze maatregelen, Nederlanders zullen uitwijken naar buitenlandse verzekeraars. Het hogere tarief geldt voor alle risico’s die in Nederland gelegen zijn, ongeacht of de verzekeringsmaatschappij in Nederland of in het buitenland gevestigd is.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739