vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

ANWB Alarmcentrale: Minder hulpverzoeken van Nederlanders tijdens zomer 2013

ANWB Alarmcentrale: Minder hulpverzoeken van Nederlanders tijdens zomer 2013

De ANWB Alarmcentrale heeft de afgelopen zomerperiode 4% minder hulpverleningen uitgevoerd in het buitenland dan vorig jaar. De ANWB schrijft dit toe aan een daling van het aantal buitenlandse vakanties.

De week van 22 juli tot en met 29 juli was de drukste week voor de hulpverleners van de ANWB Alarmcentrale in Assen en Den Haag en haar steunpunten in het buitenland. In die week telde de ANWB Alarmcentrale 7200 dossiers. Het ging daarbij om hulpvragen van zieke of gewonde vakantiegangers of reizigers die problemen hadden met de auto of caravan.

Veel mensen vieren ook buiten het hoogseizoen vakantie. De afgelopen week telde de Alarmcentrale nog altijd een kleine 2.000 hulpverleningen in het buitenland.

Deze zomer waren 21 wegenwachten actief in populaire vakantiegebieden in Frankrijk en Italië. Zij hielpen mensen met autoproblemen en hielpen lokale garages met het stellen van de diagnoses en het oplossen van problemen. Het overgrote deel van de vakantiegangers kon de reis met de eigen auto weer voortzetten.

Top 5 voertuigproblemen

  1. Auto start niet
  2. Motor stottert/verliest vermogen
  3. Koelingsproblemen
  4. Koppelingsproblemen
  5. Versnellingsbak

Top 5 personenletsel

  1. Maag/darmklachten
  2. Middenoorontsteking
  3. Overige infecties
  4. Allergische reacties
  5. Open wonden

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739