vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

ANWB Alarmcentrale ziet daling aantal gewonde wintersporters

gipsvlucht

ANWB: daling aantal gewonde wintersporters

Ruim 1200 gewonde wintersporters hebben zich sinds december 2012 gemeld bij de ANWB Alarmcentrale. Dat is een daling van 10% ten opzichte van vorig jaar.

Gipsvlucht

Bij het merendeel van de wintersportletsels ging het om knieletsel en beenfracturen. De ANWB repatrieerde 98 wintersporters met een gipsvlucht en circa 129 Nederlanders werden per ambulance teruggebracht naar huis.

Minder Nederlanders op wintersport

Mogelijke verklaring van de daling is dat er dit jaar minder Nederlanders op wintersport zijn gegaan vanwege de economische onzekerheden en dat de sneeuwcondities goed waren met als gevolg minder incidenten. De ANWB zag een daling van wintersportpatiënten van 9% in Oostenrijk, in Duitsland 9%, Zwitserland 25% en Italië 20%. Overigens kan het wintersportseizoen nog wel tot half april duren.

De ANWB Alarmcentrale in Den Haag of één van haar steunpunten in München of Lyon verzorgde indien nodig opname in een ziekenhuis en medische begeleiding bij transport naar huis per gipsvlucht of ambulance.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739