vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

ANWB verwacht files richting wintersportgebieden tijdens kerstvakantie

Anwb verwacht files richting wintersportgebieden tijdens kerstvakantie

De ANWB Verkeersinformatie waarschuwt weggebruikers voor files richting de populaire wintersportgebieden. De komende twee weken gaan bijna twee miljoen Nederlanders met kerstvakantie. Ongeveer de helft daarvan viert de kerstdagen in het buitenland. Vanwege de goede sneeuwcondities verwacht de ANWB veel meer verkeer richting de Alpen.

In Duitsland wordt het zaterdag en ook op tweede kerstdag druk op de routes naar de skigebieden, vooral in het zuiden van het land. Oostenrijk en Zwitserland kennen zaterdag de grootste drukte

Op de wegen naar de wintersportplaatsen in Frankrijk wordt het naast komende zaterdag ook op zaterdag 30 december druk. Oponthoud door terugreizend verkeer wordt verwacht op zaterdag 30 december en 6 januari.

Op de Nederlandse wegen verwacht de ANWB vrijdagmiddag bij het begin van de vakantieperiode geen drukke avondspits. Wel begint die wat vroeger. Er kan in de kerstvakantie wel verkeersdrukte ontstaan door evenementen zoals:

  • Serious Request, t/m 24 december, Apeldoorn.
  • Kerst (Winter) Circus o.a. in Carré, Malieveld Den Haag en Jaarbeurs Utrecht tot 7 januari.
  • Winter Efteling t/m 31 januari.
  • Nieuwjaarsduik o.a in Scheveningen 1 januari.
  • Christmas Show Ziggo, 23 & 24 december in Amsterdam.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739