vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

ANWB: Meer Nederlanders op zomervakantie

frankrijk-reisverzekering

Het aantal Nederlanders dat deze zomer op vakantie gaat, stijgt licht ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers die de ANWB woensdag publiceerde.

De prognose van de ANWB is dat 10,7 miljoen mensen op reis gaan, zowel in binnen- als buitenland. Dat zijn er 170.000 meer dan vorig jaar.

Ongeveer 2,7 miljoen vakantiegangers kiezen Nederland als vakantiebestemming. Ruim 8 miljoen mensen vertrekken naar het buitenland. Frankrijk is de populairste zomerbestemming, zo’n 1,3 miljoen Nederlanders vieren daar hun vakantie.

Spanje is ook populair en ziet de grootste stijging aan Nederlandse vakantiegangers. De ANWB verwacht dat 963.000 mensen naar Spanje gaan, bijna 150.000 meer dan in 2014.

Vliegreizen populair

De ANWB voorspelt dat dit vliegreizen een stijging van 5 procent laat zien. Het aantal reizigers dat met de auto reist, ligt iets lager dan vorig jaar, ongeveer 1 procent.

Toeristen die met de auto naar of door Frankrijk rijden, doen er goed aan niet op de zaterdag 1 of 8 augustus te reizen. Dan zijn in Frankrijk de beruchte zwarte zaterdagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739