vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Autopech en fietsongevallen zorgen voor vakantieleed

Het zomerseizoen is in volle gang en de telefoon staat roodgloeiend bij de alarmcentrales. Zo ook bij Eurocross Assistance.

Opvallend daarbij is het grote aantal fietsongevallen dat Eurocross in de maand juli heeft binnengekregen. Maar liefst 15 sportievelingen raakten ernstig gewond tijdens het fietsen.

De meeste ongevallen vonden plaats in de bergen. Nederlanders fietsen graag en het is daarom ook een populaire activiteit tijdens de vakantie. Afwijkende lokale omstandigheden zoals het veelal ontbreken van fietspaden en de diepe ravijnen in de bergen vormen de grootste oorzaken voor de valpartijen met zeer ernstig letsel.

Ook registreerde Eurocross 5 quadongelukken en diverse valpartijen van wandelaars. Andere veel voorkomende medische problemen zijn maag- en darmklachten, uitdroging, oorontstekingen en rugklachten.

Autopech

Afgelopen weekeinde kwamen er ruim 3.200 telefoontjes binnen en was daarmee het drukste weekeinde van dit seizoen. De meeste meldingen komen uit Frankrijk, Spanje en Duitsland. Bijna 1.335 reizigers meldden zich het afgelopen weekeinde met autopech onderweg. Vanwege de hoge temperaturen in Spanje en Italië worden airco’s zwaar op de proef gesteld en bezwijken daardoor sneller.

Daarnaast staan veel vakantiegangers in de file waardoor de temperatuur van de motor oploopt. Maar liefst 55 voertuigen zijn het afgelopen weekeinde uitgevallen en worden door Eurocross naar Nederland getransporteerd.

Vier augustus is het Zwarte Zaterdag en dan vertrekken er binnen Europa veel vakantiegangers naar en van hun bestemming. Er worden in Europa dan ook lange files verwacht in de populaire vakantielanden. Eurocross bereidt zich voor op de topdrukte door extra hulpverleners in te zetten die zowel thuis als op de alarmcentrale kunnen bijspringen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739