vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Autovakantie met caravan? Controleer de banden

Autovakantie met caravan? controleer de banden Een miljoen vakantiegangers trekt er de komende tijd op uit met de auto. Ongeveer de helft daarvan mogelijk met een caravan erachter, of met een vouwwagen of trailer. Ondanks dat je die maar één keer per jaar uit de stalling haalt moet je net als bij je auto de banden jaarlijks controleren.

Dat zegt Vereniging VACO, bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielerbranche.

Bijna tien procent van de kampeerders controleert de banden van de caravan nooit, of in ieder geval niet elk jaar. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren. “Kampeerders zijn zich niet altijd bewust van de gevaren van slechte of verouderde banden”, zegt Edwin Brinksma, Branchemanager van Vereniging VACO. “Als het mis gaat, gaat het goed mis. En de vakantievreugde is dan volledig verdwenen. Bovendien veroorzaakt deze groep veel leed bij andere weggebruikers.”

Uitdroging of lage spanning

Controleren van de banden bij een autovakantie is belangrijk, in ieder geval na zes jaar. De banden zien er dan vaak nog prima uit, maar toch kunnen er gebreken zijn. Zo kan er een vlakke kant aan de band zijn ontstaan, doordat het voertuig lang stil heeft gestaan. Dat noemen we flatspotting. Ook kan de band zijn uitgedroogd, of de spanning te laag zijn. Moeten de banden vervangen worden? Dan wegen de kosten vaak niet op tegen de schade door een klapband.

Waar je op kunt letten

Vereniging VACO heeft flink wat tips voor iedereen die er met de caravan op uittrekt. Een kleine greep:

  • Zorg voor de juiste bandenspanning.
  • Voorkom overbelading. Zo voorkom je ook overbelasting van de banden.
  • Verdeel de lading gelijkmatig.
  • Stal de caravan koel, donker en in een goed geventileerde ruimte.

Bron: www.vanatotzekerheid.nl


Voor automobilisten die op reis gaan naar het buitenland biedt Allianz Global Assistance de dekking Automobilstenhulp als aanvulling op de kortlopende reisverzekering. De Automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. Meer weten? Klik hier: Automobilistenhulp reisverzekering


 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739