vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bosbranden bij Benidorm: toeristen geëvacueerd

bosbrand-Benidorm

Zeker duizend mensen bij de Spaanse badplaats Benidorm (Costa Blanca) moesten worden geëvacueerd vanwege een grote bosbrand. Het vuur ontstond zondag in de bossen ten zuiden van de stad Valencia. Door de droogte en harde wind kan de brand zich snel uitbreiden en gaat nu via Javea richting Benidorm, zo meldt NU.nl

De brand ontstond in de bergen bij het dorp Benitachell, maar breidde zich al snel uit in de richting van huisjes aan zee. Tientallen woningen in dorpjes tussen Valencia en Benidorm zijn al in vlammen opgegaan. Bewoners en toeristen zijn zondagavond met spoed naar opvanglocaties buiten het gebied gebracht.

Het Spaanse leger helpt de brandweer mee om het vuur te bestrijden. Er zijn meerdere brandhaarden en de politie dnkt aan brandstichting.

Spanje heeft door droogte en hoe temperaturen steeds vaker te maken met bosbranden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739