vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Buitenlandse zaken waarschuwt reizigers Egypte voor demonstraties

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag In verband met de grote demonstraties op dinsdag 25 januari 2011 in onder meer Caïro, Alexandrië, El-Mahalla El-Kubra, Assiut, Suez, Ismaïlia en bij Rafah, waarschuwt Buitenlandse Zaken Nederlandse reizigers in Egypte om waakzaam te zijn.

Op de website van BuZa en de Nederlandse ambassade in Egypte is het volgende te lezen:

De demonstraties vonden plaats in de grote steden. In de vakantiebadplaatsen aan de Rode zee en de Golf van Akkaba (Sharm El Sheikh, Hurghada en omstreken) zijn geen protesten gemeld.

In Caïro concentreerden de demonstraties zich op het Tahrir plein, in Mohandisseen en Heliopolis. Hoewel demonstraties zijn verboden, is de verwachting dat deze zich zullen voortzetten en wellicht uitbreiden. Dat daarbij sprake kan zijn van geweld, is niet uit te sluiten. Er is ter preventie veel politie op de been.

U wordt aangeraden demonstraties en samenscholingen te mijden en goed geïnformeerd te blijven over recente binnenlandse en internationale ontwikkelingen. U wordt afgeraden in Caïro gebruik te maken van de metro.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739