vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Bungalowvakantie favoriet tijdens meivakantie

vakantiehuisje-reisverzekering

Bungalowvakantie favoriet tijdens meivakantie

Naar verwachting zullen er tijdens de meivakantie zo’n 3 miljoen vakanties worden ondernomen door Nederlanders. Zo’n 1,4 miljoen vakanties worden in eigen land gehouden. 

De meeste vakantiegangers verblijven in een bungalow, ruim een derde van alle verblijven wordt hierin doorgebracht, zo laat NBTC Holland Marketing weten.

1,4 miljoen Nederlanders in eigen land

De mei vakantie duurt officieel een week van zaterdag 27 april tot en met zondag 5 mei maar veel scholen geven twee weken vrij aangezien Hemelvaart in de week erna valt. Hierdoor zullen veel Nederlanders verspreid over twee weken van de gelegenheid gebruikmaken om op vakantie te gaan.

Vergeleken met vorig jaar (één week vakantie) gaan er dit jaar meer Nederlanders op meivakantie, maar als we kijken naar een vergelijkbare periode (2010), worden er dit jaar naar verwachting iets minder vakanties ondernomen. De verwachting is dat dit jaar ongeveer 45% van alle vakanties in eigen land wordt doorgebracht. In de eerste week zijn vakanties naar het buitenland iets populairder. In de tweede week is het eigen land meer in trek. In het Hemelvaartweekend gaan zo’n 750.000 Nederlanders (kort) op vakantie.

Laat boeken en last minutes

De meeste vakantiegangers verblijven in een bungalow, ruim een derde van alle verblijven wordt hierin doorgebracht. Ook van de toer- en stacaravans wordt in Nederland veel gebruik gemaakt. De trend van laat boeken zet zich voort. Het moment van boeken komt steeds dichter bij het moment van vertrek te liggen. Bovendien speelt het weer een grote rol omdat juist in deze periode veel kampeerders er weer opuit trekken. Bij goed weer zal men sneller met de toercaravan of de tent op pad gaan. De sector verwacht nog een behoorlijk aantal last minute boekingen als het weer goed blijft.

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Ga je tijdens de meivakantie naar het buitenland, vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739