vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Calamiteitenfonds: Onlusten in Tunesië

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Het Calamiteitenfonds heeft met ingang van 13 januari een uitkeringsvatbare situatie vastgesteld voor het gebied ten noorden van de lijn tussen de steden Fériana en Sfax in Tunesië. De calamiteit heeft betrekking op de onlusten en demonstraties met veiligheidsrisico’s als gevolg.

Wat betekent dit voor reizigers?

Wanneer er zich tijdens je reis onlusten voordoen op de bestemming, zoals in dit geval, kan het zijn dat je daardoor je reisprogramma moet aanpassen. De meerkosten voor reisaanpassing worden door het fonds vergoed.

Indien de reis niet kan worden aangepast en je als reiziger terug moet keren naar Nederland worden de meerkosten ook vergoed. Reisorganisaties zullen vooraf wel met het Calamiteitenfonds moeten overleggen over de manier waarop en tegen welke kosten reizigers naar Nederland worden teruggebracht. De kosten voor vluchten waarvoor het fonds geen toestemming heeft gegeven worden niet vergoed.

Als de reis moet worden afgebroken geeft het calamiteitenfonds tevens een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Voorwaarde is dat je reisorganisatie is aangesloten bij het fonds.

Zo lang de uitkeringsvatbare situatie in het land voortduurt mogen er geen reizen met garantie van het Calamiteitenfonds worden uitgevoerd. Bovendien kunnen er geen nieuwe reizen met garantie worden geboekt naar Tunesië, tenzij die reizen later beginnen dan 30 dagen na het boeken.

Situatie ter plekke

In de hoofdstad Tunis en andere steden van het land zijn demonstraties aan de gang die zich richten tegen het beleid van de regering. Momenteel is er een avondklok ingesteld. In Tunesië verblijven naar schatting nog zo’n 500 Nederlandse toeristen. Op Schiphol zijn gisteravond rond de 200 Nederlandse toeristen aangekomen, die zijn geëvacueerd uit Tunesië. Er wonen ongeveer 500 Nederlanders in het Noord-Afrikaanse land.

Calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld

Op de website van het calamiteitenfonds staat te lezen dat door de onlusten in Tunesië het fonds besloten heeft een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vast te stellen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle niet-essentiële reizen naar Tunesië vanwege de instabiele situatie, de gewelddadigheden tussen demonstranten en politie en de avondklok die is ingesteld.

Voor meer informatie: Calamiteitenfonds

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 8 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739