vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Allianz

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Calamiteitenfonds: Onlusten in Tunesië

Het Calamiteitenfonds heeft met ingang van 13 januari een uitkeringsvatbare situatie vastgesteld voor het gebied ten noorden van de lijn tussen de steden Fériana en Sfax in Tunesië. De calamiteit heeft betrekking op de onlusten en demonstraties met veiligheidsrisico’s als gevolg.

Wat betekent dit voor reizigers?

Wanneer er zich tijdens je reis onlusten voordoen op de bestemming, zoals in dit geval, kan het zijn dat je daardoor je reisprogramma moet aanpassen. De meerkosten voor reisaanpassing worden door het fonds vergoed.

Indien de reis niet kan worden aangepast en je als reiziger terug moet keren naar Nederland worden de meerkosten ook vergoed. Reisorganisaties zullen vooraf wel met het Calamiteitenfonds moeten overleggen over de manier waarop en tegen welke kosten reizigers naar Nederland worden teruggebracht. De kosten voor vluchten waarvoor het fonds geen toestemming heeft gegeven worden niet vergoed.

Als de reis moet worden afgebroken geeft het calamiteitenfonds tevens een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Voorwaarde is dat je reisorganisatie is aangesloten bij het fonds.

Zo lang de uitkeringsvatbare situatie in het land voortduurt mogen er geen reizen met garantie van het Calamiteitenfonds worden uitgevoerd. Bovendien kunnen er geen nieuwe reizen met garantie worden geboekt naar Tunesië, tenzij die reizen later beginnen dan 30 dagen na het boeken.

Situatie ter plekke

In de hoofdstad Tunis en andere steden van het land zijn demonstraties aan de gang die zich richten tegen het beleid van de regering. Momenteel is er een avondklok ingesteld. In Tunesië verblijven naar schatting nog zo’n 500 Nederlandse toeristen. Op Schiphol zijn gisteravond rond de 200 Nederlandse toeristen aangekomen, die zijn geëvacueerd uit Tunesië. Er wonen ongeveer 500 Nederlanders in het Noord-Afrikaanse land.

Calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld

Op de website van het calamiteitenfonds staat te lezen dat door de onlusten in Tunesië het fonds besloten heeft een calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vast te stellen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle niet-essentiële reizen naar Tunesië vanwege de instabiele situatie, de gewelddadigheden tussen demonstranten en politie en de avondklok die is ingesteld.

Voor meer informatie: Calamiteitenfonds

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 8 reacties

  • Voor je het weet, is het weer rustig en dan kan je er gelukkig weer naar toe. Ik vind het een mooi land en de hotels met z’n all inclusieve zijn goed en goedkoop.

 1. wij hebben met een grote groep een reis geboekt naar tunesie in mei.
  nu hebben wij een omboekverzekering bij geboekt (d-reizen) maar in hun voorwaarden staat dat we uiterlijk 2weken vooraf pas de vakantie kunnen omboeken.

  eigenlijk willen wij voor zekerheid gaan en nu de vakantie gewoon omboeken omdat we met een grote groep zijn, en d-reizen niet kan garanderen dat er binnen 2weken een zelfde soort reis voor dezelfde prijs kan regelelen voor zo’n grote groep.

  mag d-reizen jullie polisvoorwaarden zo maar aanpassen? ook in het geval van tunesie nu?

 2. we zijn naar het reisbureau geweest voor omboeking bij D Reizen maar helaas het ging niet door toch zijn we verzekerd +ook betaald voor het Unigarant fonds maar helaas moeten we gewoon naar Egypte wel pas over 3 maanden maar toch is de voorpret gewoon verpest jammer

  • beste gerda,

   lees mijn bovenstaande reacties.
   Je moet aankloppen bij de reisorganisatie met wie je gaat.. D-reizen is een overkoepelende organisatie die reizen via andere reisbureaus aanbiedt.
   Wij gingen dus via oad… En mochten van oad de reis bij d-reizen omboeken voor 27,-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *