vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

CBS: Busreizen per touringcar steeds minder populair

Tourbus Steeds minder Nederlanders reizen per bus naar een vakantiebestemming. Het gebruik van Nederlandse touringcars is in 2014 opnieuw gedaald. In vergelijking met 10 jaar eerder daalde het totaal aantal gereden kilometers met bijna een kwart tot 191 miljoen. Sinds 2008 is het aantal afgelegde kilometers ieder jaar gedaald.

Dat meldt CBS in de nieuwe Jaarmonitor Wegvoertuigen.

Vooral minder met touringcar naar Spanje

De daling van de kilometers blijkt ook uit het dalende aantal lange vakanties met touringcars. De touringcar heeft vooral aan populariteit verloren als vervoermiddel voor lange vakanties naar het buitenland. In 2005 werden nog 727 duizend lange vakanties met touringcars naar het buitenland gemaakt. Dit waren er in 2014 nog 461 duizend, een krimp van 37 procent.

Vooral naar Spanje was de daling groot. Het aantal vakanties per touringcar naar dit land halveerde tussen 2005 en 2014 bijna. Ook Frankrijk en Oostenrijk waren fors minder in trek voor een touringcar vakantie. In vergelijking met 10 jaar geleden nam het aantal vakanties per touringcar naar deze landen in 2014 met 40 procent af.

Steeds meer mensen kozen voor het vliegtuig als vervoermiddel.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739