vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

CBS: Meer korte vakanties in eigen land

vakantiemarkt

CBS: Meer korte vakanties in eigen land

Nederlanders blijven vaker in eigen land voor een korte vakantie. Het aantal korte vakanties steeg met 1,2 miljoen tot 10 miljoen in 2012, zo laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten.

In het vakantiejaar 2012 is 81 procent van de Nederlandse bevolking op vakantie geweest, een percentage dat de laatste jaren vrij stabiel is. Absoluut gezien komt dit neer op 12,8 miljoen vakantiegangers. Samen waren zij goed voor 36,8 miljoen vakanties. Bij bijna de helft van deze vakanties bleef men in eigen land.

In Nederland werden ook 8,0 miljoen lange vakanties doorgebracht. De gemiddelde duur daarvan was 9,8 dagen. Daarnaast trok men er in eigen land 10,1 miljoen keer op uit voor een korte vakantie. De korte vakanties duurden gemiddeld 3,1 dagen. Het totaal aantal overnachtingen voor binnenlandse vakanties bedroeg 92 miljoen.

In 2012 bijna 16 miljard euro uitgegeven aan vakanties

Nederlanders spendeerden vorig jaar in totaal bijna 16 miljard euro aan vakanties, waarvan 12,9 miljard euro aan buitenlandse vakanties. Het grootste deel van de vakanties zijn lange vakanties in het buitenland, maar het aantal korte vakanties in eigen land neemt toe.

Meer korte vakanties in eigen land

Het totaal aantal vakanties bedroeg vorig jaar ruim 36,8 miljoen. Dat zijn er 800 duizend meer dan in 2008. De toename komt vooral voor rekening van de korte vakanties in eigen land. Deze stegen met 1,2 miljoen tot 10 miljoen, terwijl het aantal lange vakanties in Nederland met 500 duizend verder daalde tot 8 miljoen.

Meeste lange buitenlandse vakanties binnen Europa

Het grootste deel van de vakanties – 14,8 miljoen in 2012 – bestaat uit lange vakanties in het buitenland. Sinds 2008 is dit aantal vrijwel gelijk gebleven. Bijna negen op de tien lange buitenlandse vakanties vinden plaats binnen Europa. Koploper was ook in 2012 Frankrijk met een aandeel van 15 procent, gevolgd door Duitsland (14 procent) en Spanje (11 procent). Buiten Europa waren de Verenigde Staten de meest populaire vakantiebestemming.

Vier op de vijf Nederlanders met vakantie

Ongeveer 12,8 miljoen mensen gingen vorig jaar ten minste één keer op vakantie. Dat komt neer op ruim vier op de vijf Nederlanders. Dit aandeel is al jaren stabiel.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739