vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

CBS: Noord-Hollanders het langst op vakantie

Vakantie-reizen Noord-Hollanders gaan het langst op vakantie naar het buitenland en verblijven vooral in Frankrijk. Hun vakantie van vier overnachtingen of meer duurde vorig jaar gemiddeld 13,8 dagen.

Limburgers zitten het kortst op een buitenlands vakantieadres. Gemiddeld zijn ze na 11,6 dagen weer terug van hun buitenlandtrip die bij voorkeur plaatsvindt in Duitsland. Dat meldt CBS.

Duitsland in veel provincies favoriet

Frankrijk is bij Nederlanders al jaren favoriet als bestemming voor een lange vakantie in de zomerperiode. Duitsland volgt op de voet en Spanje is de nummer 3. Duitsland was in 2014 echter in zeven provincies de favoriete bestemming voor een lange vakantie. Frankrijk gaat in vier provincies aan kop en Spanje prijkt alleen in Flevoland bovenaan.

Spanje staat wel in alle provincies in de top drie, naast Duitsland en Frankrijk. Behalve in Overijssel. Daar verdringt Oostenrijk Spanje van de derde plaats.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739