vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Claims aswolk door ANWB en Unigarant in behandeling genomen

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Verzekerden mogen niet de dupe worden van de onduidelijkheid rond de afwikkeling van de extra reis- en verblijfskosten door de aswolk. Dit lieten de ANWB en verzekeringsdochter Unigarant vorige week weten. Zij nemen daarom ook alle claims in behandeling.

Vertraging vanuit het buitenland
ANWB en Unigrant gaan coulant om met de gebruikelijke maximum vergoeding. Hun verzekerden worden niet doorverwezen naar de luchtvaartmaatschappij of touroperator. De reisverzekering dekt normaal gesproken een maximum bedrag van € 450,- per reisgezelschap voor extra reis- en verblijfskosten in geval van vertraging door een natuurramp. Maar door de uitzonderlijke situatie van de vertragingen vanwege de vulkanische aswolk hebben ANWB en Unigarant besloten de coulance toe te passen. Dit geldt voor vakantiegangers die extra kosten hebben moeten maken door een vertraagde vlucht vanuit het buitenland.

Vertraging vanuit Nederland
Bij een vertraging vanuit Nederland naar de vakantiebestemming geldt de reguliere uitkering, namelijk:
Vertraging van 8 tot 20 uur    : vergoeding van één dag
Vertraging van 20 tot 32 uur  : vergoeding van twee dagen
Vertraging meer dan 32 uur    : vergoeding van drie dagen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739