vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond boekt succes tegen onjuiste advertentieprijzen reisbranche

consumentenbond
Op de eerste dag van de Actieweek Reisprijzen van de Consumentenbond hebben Arke, Bizztravel en Kras op hun website de vooraf ingevulde vinkjes voor reis- en annuleringsverzekeringen uitgezet. Ook Solmar Tours heeft toegezegd aanpassingen te doen op hun website.

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Wij zijn blij met de snelle reactie van Arke, Bizztravel, Kras en Solmar Tours. We hopen dat andere reisorganisaties dit voorbeeld volgen en ook eerlijker worden over hun reisprijzen.’

De Consumentenbond liet op de eerste dag van de Actieweek Reisprijzen van 17 tot 21 juni een zeppelin op langs de A4 met een waarschuwing over extra kosten die World Ticket Center (WTC) rekent boven op hun advertentieprijzen. WTC heeft zijn website vooralsnog niet aangepast. Andere organisaties die de Consumentenbond tijdens de actieweek aanspreekt, zijn: Center Parcs, Landal en Belvilla. Als de partijen geen gehoor geven aan de oproep, overweegt de Consumentenbond verdere stappen.

Meldingen

De Consumentenbond spreekt tijdens de Actieweek Reisprijzen reisorganisaties aan die consumenten op het verkeerde been zetten met kunstmatig lage advertentieprijzen, vooraf aangezette vinkjes, verborgen kosten en onduidelijke toeslagen. Dit is een grote ergernis van consumenten, wat ook blijkt uit de honderden meldingen die sinds december 2012 binnenkwamen op het meldpunt Reisprijzen van de Consumentenbond.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739