vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Consumentenbond waarschuwt voor matige bescherming van drie geteste zonnebrandcrèmes

Consumentenbond waarschuwt voor matige bescherming van drie geteste zonnebrandcrèmes Drie zonnebrandcrèmes doen niet wat ze beloven. De SPF 30 crèmes van Clinique, Clarins en Europrofit (Kruidvat) bieden namelijk veel minder bescherming tegen UVB stralen dan zij op de verpakking vermelden, dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

De bond raadt dan ook het gebruik van Clinique en Europrofit (Kruidvat) af. Het merk Clarins biedt ook te weinig bescherming en deed het met een testresultaat met een cijfer 3,1 ook niet erg best.

De Consumentenbond testte in totaal 15 zonnebrandcrèmes met beschermingsfactor SPF30. Clinique wijkt het meest af en zou eigenlijk SPF10 op de verpakking moeten hebben staan. Clarins biedt een bescherming van SPF 15 en Europrofit zou een SPF van 20 moeten melden. Clinique beschermt ook onvoldoende tegen UV-A. UV-B stralen laten de huid verbranden, UV-A zorgt voor is de voornaamste boosdoener van huidveroudering. Beiden kunnen ook huidkanker veroorzaken.

Opvallend is dat er ook zonnelotions zijn die het beter doen dan ze zelf beweren. Hema, Garnier en La Roche Posey bieden een bescherming gelijk aan SPF 50+ in plaats van de beloofde 30. Beste uit de test is de nieuwe versie beschermende zonnemelk Ambre Solair van Garnier met karité boter. De nieuwe Nivea Sun Protect & Hydrate is Beste Koop. De volledige uitslag van de test is te lezen op de website van de Consumentenbond.

Kruidvat, leverancier van Europrofit, heeft naar aanleiding van de testresultaten een onderzoek ingesteld en de verkoop van het product voorlopig stop gezet.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739