vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Weer een cruiseschip van Italiaanse rederij Costa in de problemen

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De Costa Allegra, een cruiseschip van de Italiaanse rederij Costa Crociere, is op de Indische Oceaan in moeilijkheden geraakt na een brand aan boord.

De rederij was vorige maand ook al in opspraak doordat het cruiseschip Costa Concordia voor de kust van Toscane verging. Daarbij vielen waarschijnlijk 32 doden.

Nederlanders

De Costa Allegra bevindt zich volgens de Italiaanse media stuurloos op 480 kilometer van de eilandengroep de Seychellen. De 636 passagiers en 413 bemanningsleden maken het goed en de brand is inmiddels geblust. De brand brak uit in de machinekamer van het schip uit Genua. Het is nog niet duidelijk of er Nederlanders aan boord zijn, maar dat is wel aannemelijk. De Belgische media melden dan 14 Belgische passagiers meevaren.

Hulp is onderweg

De autoriteiten op de Seychellen hebben laten weten dat er hulp onderweg is. De Italiaanse kustwacht is ook in actie om de Costa Allegra bij te staan. Volgens de rederij vaart een sleepboot naar het 188 meter lange cruiseschip. Het vertrok zaterdag uit Diego Suarez in het noorden van Madagaskar naar het eiland Mahé, het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Seychellen

Brand

De vlammen ontstonden in de machinekamer bij de generatoren. Door een snelle interventie van de bemanning kon het vuur snel geblust worden, maar door de brand is de aandrijving van het cruiseschip wel uitgevallen en dobbert de Costa Allegra stuurloos rond.

Piraten

De Costa Allegra bevindt zich in de Indische Oceaan. In het gebied waar het vaartuig nu stuurloos ronddobbert zijn in het verleden vaak schepen aangevallen door piraten. Een cruiseschip hoort daar tot dusverre niet bij. In het geval de Costa Allegra wordt aangevallen kan het schip zich verdedigen, omdat er gewapende bewakers aan boord zijn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739