vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Cruisevakantie wint terrein

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Ondanks sombere geluiden over de vakantiebestedingen blijven de cijfers voor de cruisemarkt positief. Het aantal passagiers groeide in 2011 met 31,7 procent naar ruim 86.000.

Ook voor de komende jaren zijn er positieve verwachtingen. De Dutch Cruise Council positieve streeft op termijn naar 160.000 Nederlandse cruisepassagiers. Door de aanhoudende groeicijfers richten steeds meer rederijen zich op de Nederlandse markt. Dit komt ook tot uiting in de stijging van het aantal vertrekken uit de Nederlandse cruisehavens Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden. Vorig jaar kwamen 168 schepen naar een Nederlandse cruisehaven, in 2012 worden er 225 schepen in ons land verwacht.

Cruisebestemmingen

Tweederde van de Nederlandse cruisepassagiers kiest voor een cruise in Europa. De meest populaire cruisebestemming voor Nederlandse gasten is de Westelijke Middellandse Zee, met aandeel van ruim 20 procent. De grootste groei, procentueel en in absolute aantallen is voor Noord-Europa, dat meer dan verdubbelde. Gevolgd door de Baltische Zee (Baltische Staten en St. Petersburg). Ook het Caribisch gebied deed het goed, evenals de Fjorden & Noordkaap en het Midden-Oosten (onder meer Dubai).

Een cruise is voor jong en oud

Cruisen blijkt verrassend leuk. Het is niet saai en het eten allesbehalve slecht en eentonig. Het grote aantal mensen kan soms overweldigend zijn, maar met een cruise kom je op een gemakkelijke, Uitgebreidabele manier in veel steden of landen, alles is verzorgd. Cruisen is iets voor alle leeftijden: van oud tot jong en van stellen tot groepen vrienden of vriendinnen.

Cruise tips:

  • Neem wat schone kleding mee in je handbagage. Handig als je koffer niet zo snel in je hut is.
  • Eten en koffie, thee en water zijn bij de prijs inbegrepen. Maar let op: voor andere drankjes, en sommige activiteiten, moet je betalen!
  • Ook de verplichte tips zijn niet in de reissom inbegrepen. De kosten, zo’n 20 euro per persoon, per dag, betaal je aan het eind van de reis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739