vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Cubaan zonder visum: maand op een veerboot

Een Cubaan heeft ruim een maand op een veerboot tussen Finland en Rusland moeten leven. Hij had geen geldig visum, waardoor beide landen hem niet toe wilde laten.

De man, architect van beroep, mocht in Rusland niet van boord vanwege twee kleine schendingen van de migratiewet, maar hij kon Finland niet meer binnen omdat zijn Schengenvisum was verlopen.

Sinds 7 juni pendelde hij minstens 20 keer met de Princess Maria tussen Helsinki in Finland en Sint-Petersburg in Rusland.

Uiteindelijk heeft de Russische douane de man toegelaten. Ze lieten hem ‘om humanitaire redenen’ van boord gaan en gaven hem een visum.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739