vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Voordelige Europese stedentrips: de top 10

Voordelige Europese stedentrips: de top 10

Voordelige Europese stedentrips: de top 10

In 2012 heeft de aanhoudende crisis geleid tot dalende hotelkamerprijzen in Europa, zo bleek uit de eerder dit jaar gelanceerde Hotel Price Index. Dit betekent dat reizigers op zoek naar een stedentrip, voordelige overnachtingen konden vinden in een groot aantal Europese bestemmingen.

Boekingswebsite Hotels.com zet de tien goedkoopste Europese stedentripbestemmingen op een rij.

Het afgelopen jaar lagen de hotelprijzen het laagst in de Baltische steden, ondanks enkele prijsstijgingen. De Litouwse hoofdstad Vilnius was de goedkoopste Europese hotelstad, hoewel de gemiddelde kamerprijs er met 12 procent steeg ten opzichte van 2011.

Reizigers uit de Eurozone betaalden in Vilnius gemiddeld € 64 per overnachting in 2012. Riga volgt op korte afstand met een gemiddelde hotelprijs van € 65 per overnachting (een stijging van 7 procent ten opzichte van 2011). Hoteliers in de zuidelijke eurozonelanden werden het hardst getroffen door de crisis. De gemiddelde hotelkamerprijzen in Lissabon (€ 73), Athene (€ 76) en Madrid (€ 79) daalden met respectievelijk 6 procent, 7 procent en 5 procent. Deze steden behoren daarmee tot de voordeligste stedentripbestemmingen in Europa.

Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen

Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen: gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in 2012 door reizigers uit de eurozone en procentuele veranderingen ten opzichte van 2011.

 1. Vilnius € 64 (+12%)
 2. Riga € 65  (+7%)
 3. Boedapest € 66 (+1%)
 4. Krakau € 69 (+2%)
 5. Bratislava € 71 (+7%)
 6. Boekarest € 71 (+3%)
 7. Lissabon € 73 (+6%)
 8. Athene € 76 (+7%)
 9. Warschau € 78 (+2%)
 10. Madrid € 79 (+5%)

Oost-Europa is eveneens sterk vertegenwoordigd in de lijst met voordeligste hotelbestemmingen. Boedapest (€ 66) en Krakau (€ 69) zijn populaire en betaalbare stedentripbestemmingen, maar ook steden als Bratislava (€ 71), Boekarest (€ 71) en Warschau (€ 78) raken steeds meer in trek. In Amsterdam betaalden reizigers uit de eurozone in 2012 gemiddeld € 120 per hotelovernachting. Dat is een prijsdaling van 3 procent ten opzichte van 2011.

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Boek je regelmatig een stedentrip, overweeg dan een doorlopende annuleringsverzekering.  Het voordeel hiervan is dat je niet steeds een losse annuleringsverzekering hoeft af te sluiten. Daardoor is een doorlopende annuleringsverzekering niet alleen voordeliger maar ook veel handiger. Al jouw stedentrips zijn automatisch meeverzekerd, je kunt het dan ook niet meer vergeten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739